Gemeente Sittard-Geleen

Sittard

Werken bij Gemeente Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen bestaat sinds 2001. In januari van dat jaar zijn Sittard, Geleen en Born samengevoegd tot de derde gemeente van Limburg.

Sittard-Geleen is een gemeente met circa 97.000 inwoners. In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 800 mensen in de verschillende stadsdelen. Samen zorgen zij ervoor dat de inwoners van Sittard-Geleen trots zijn op hun gemeente en hun leefomgeving. Grote projecten als de verbreding van de A2 en de bouw van het multifunctionele complex de Ligne dragen daaraan bij. Maar ook de organisatie van onderwerpen dichtbij huis zijn van groot belang. Denk daarbij aan het beheer van de openbare ruimte, versterken van het verenigingsleven, welzijn en zorg . De Gemeente Sittard-Geleen is er voor de burger, maar vergeet ook zeker het bedrijfsleven niet. De gemeente zorgt ervoor dat de omstandigheden voor bedrijven die zich hier willen vestigen optimaal zijn. Dit streven vereist verantwoordelijkheidsgevoel, resultaat- en klantgerichtheid. Dit zijn voorname eigenschappen die wij zoeken bij nieuwe collega’s.

Sittard-Geleen op alle fronten
Onderwijs, bedrijvigheid, innovatie, cultuur en historie zijn in Sittard-Geleen de verbindende schakels die ervoor zorgen dat het er goed wonen, werken, leren en recreëren is.

Op de Chemelot Campus Sittard-Geleen zijn tientallen innovatieve bedrijven gevestigd. Bij VDL Nedcar werken 1500 mensen In de automotive industrie. In Holtum ligt de grootste binnenhaven van Nederland. Ingeklemd tussen België en Duitsland is Sittard-Geleen het logistieke knooppunt in de Euregio waar vervoer over weg, water en spoor samenkomt.

Door de sterke verbinding tussen onderwijs, ondernemers en overheid is Sittard-Geleen een kweekvijver van jong talent. Hier vinden jongeren en kenniswerkers hun plek. Hier komen zij leren, innoveren en samen groeien
Die sterke verbinding is er ook in de sport. De Sportzone Limburg is hét regionale centrum voor topsport en talentontwikkeling op Olympisch niveau. Hier wordt door de sportsector, onderwijs, overheid en zorgsector, werk gemaakt van betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling, nieuwe kennis en innovatie.

In Sittard-Geleen is het fijn wonen. Met volop mogelijkheden om te recreëren in het groen. Sittard-Geleen heeft een overvolle cultuuragenda met theaters, museum het Domein, een bioscoop, een poppodium en vele evenementen en festivals. Het cultuur- en evenementenaanbod wordt nog verder verrijkt door de ontwikkeling van het cultuurbedrijf.
Sittard-Geleen is op en top Bourgondisch. Er is altijd leven in de brouwerij. Gecombineerd met innovatie, talentontwikkeling en ondernemerschap. En dat alles tegen de achtergrond van een rijke historie. Dat is Sittard-Geleen.

Delen:
Meer informatie over werken bij Gemeente Sittard-Geleen?
Neem contact op met de HR afdeling van Gemeente Sittard-Geleen ( phone 14 046 )

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Sittard-Geleen per e-mail

room

Gemeente Sittard-Geleen

Markt 1
6161 GE Sittard
local_phone 14 046